Pressemelding

Concordia sang- og musikkfestival på Kongshaug musikkgymnas, 30. juli til 4. august 2024.

Concordia sang- og musikkfestival – til inspirasjon og musikkutfoldelse for lovsangsledere, lovsangsband, pianister, sangere og musikere i alle generasjoner, som ønsker å løfte den kristne sangen og musikken i våre bedehus og kirker.

Det er med forventning og spenning vi inviterer til Concordia sang- og musikkfestival 30. juli til 4. august 2024. Festivalen finner sted på Kongshaug musikkgymnas, i Bjørnafjorden kommune, like sør for Bergen.

Festivalprogram:
Dagene starter med bibeltime og fellessang. Deretter er det hovedkurs der en kan velge individuell undervisning på ulike instrument. Her er det satt opp elleve alternativer, også med kurs for de som skriver egne tekster. Hver dag har et temafokus. Her blir samspillgrupper i orkester og band, og kurs for lydteknikere. Et av høydepunktene for dagen vil være festivalkoret.
Dagene avsluttes med fellesskap i sang og spill.

Barneconcordia
Det blir eget opplegg for barn mellom frokost og middag med kor, rytmelek og drama. Ulike fritidsaktiviteter sammen med våre miljøarbeidere.

Divisi
Koret Divisi med sine førtifem sangere blir med oss som deltakere på sommerens Concordiafestival. Dirigent for koret, Jostein Myklebust, er også sommerens festivalsjef.

Instruktører og musikere:
Jostein Myklebust, Marianne J Sæbø, Magne Fremmerlid, Tone Synnøve Øygard Steinkopf, Arnt Thyve, Bjarte Mo, Olav Arne Steinkopf, Thomas Lossius, Øystein Folkedal, Liv-Margrethe Muren Ulvun, Haldis Reigstad, Gro Anthun, Elias Østervold Salbu, Arthur Håkon Botnevik, Tord Gustavsen, mfl.

Festivalsted:
Kongshaug musikkgymnas er som skapt for sang- og musikkutfoldelse. Her er rikelig med instrumenter, øvingsrom, konsertlokaler og et kjøkken med god servering. Overnatting finner sted på skolens internat og skolens unike beliggenheten gir mulighet for sommeraktiviteter både på sjø og land. De som ønsker det kan også overnatte i bobil/campingvogn på skolens område.

Concordia, IMF og NLM.
Indremisjonsforbundet og Misjonssambandet står bak Concordia. Vi er særlig glade for at toppleder Runar Landro, IMF, og generalsekretær Gunnar Bråthen blir med oss denne gangen. Fra førtititallet og fram til midten av nittitallet var det årlige sommerkurs i regi av Concordia. I tillegg til eget tidsskrift og et par tusen noteutgivelser, ble disse kursene til stor inspirasjon.

Påmelding
Påmelding til kurset kan gjøres på nettsiden Concordiafestivalen.no.

Instruktører: